Bugün Berru'nun aşı günüydü. 2. hepatit B aşısı uygulandı. İlki doğumdan hemen sonra uygulanıyor. Babalar aşı ve doktor kontrollerinde bize bir görev düşüyor.
Şöyle ki doktorun muayenesi ya da aşı uygulama sırasında eşiniz doktora veya hemşireye yardımcı görevde olmasın bu görevi babalar olarak biz üstlenelim. Eşiniz doktor ya da hemşire yerine bebeğinize yardımcı olsun. Onu sakinleştirsin. Kokusu ve sesiyle zaten bu etkiyi oluşturacaktır. Güvenli bağlanma olgusunda annenin doktor ya da hemşireye yardımı, çocukta olumsuz bir iz bırakabilir. O an bebeğiniz stresli bir ortamda kendisi için -bebek olmak kolay değil ne yazık ki - tanımadığı kişilerin ona dokunması, alıştığı ev ortamına göre daha soğuk bir ortam, giysilerinin çıkarılması, iğne gibi acılı durumlar da devreye girdiğinde bebeğinizin yardımcısı annesi olsun. Biz babalar zaten ilk iki yıl bu güvenli bağlanma konusunda anneye yardımcı olmakla görevliyiz. ( Güvenli bağlanma konusunda babaların görevleri konusunda daha sonra da bir yazı paylaşacağım.)
Unutmayalım ki 20 günlük bebeklerin bile şartlanma yoluyla öğrenebileceklerini. ( Lipsitt'in araştırması) Anne bizim için çok önemli güvenli bağlanma konusunda. Aman dikkat. Anneyi koruyalım.
Bugün biz bu şekilde görev dağılımı yaptık. Ben hemşire hanıma yardımcı oldum, Zeynep ise Berru'yu yatıştırdı. İğneden sonra ağlama seansı çok kısa sürdü ve dışarıda olduğu için hemen güzel bir uykuya geçti. Temiz hava kesinlikle yarıyor. Kilomuzda artış devam etmekte artı/eksi 4 kg civarındayız. Anne, anne sütü ve emzirme seansları görevini eksiksiz bir şekilde yapıyor.
( Sizin de öneriniz, anılarınız varsa bu konuda lütfen yazın. )
( Sizin de öneriniz, anılarınız varsa bu konuda lütfen yazın. )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder